Citronmousse

Jag älskar efterrätter och en som smakar himmelskt men är enkel att göra är ju perfekt att ha i sin personliga receptbok.

Ingridienser:

250 g mascarpone

2 dl creme fraiche

2 dl lemon curd

1 citron

Riv av det yttersta gula av citronskalet och pressa ur juicen.

Den ambitiöse gör förstås sin egen lemon curd men jag köpte min.

Lägg allting i en skål, om man vill sparar man citronjuicen och blandar i den efterhand för att få just den syrlighet man själv vill ha.

Vispa med elvisp tills det blivit en mousse.

Lägg upp i lämplig serveringsform.

Jag serverade mer hallon vilket jag tycker är fräscht och gott men tänker att det skulle fungera även med något annat bär.

I originalreceptet skulle man ta bitar av lakritsgodiset Kick, smälta i 250 graders ugn så att man fick lakritscrisps att dekorera med.

Originalreceptet menar att det är för 6 – 8 personer men det beror ju dels på hur mycket och vilken typ av mat man ätit innan samt vilken aptit gästerna har.

Första gången jag gjorde det räckte det bra till sju, andra gången åt fyra personer upp allting.

4 reaktioner till “Citronmousse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s