Mjölk- och glutenfri halloncheesecake

Ingredienser

Botten:

  • 200 g havredigestive (glutenfria från Semper)
  • 75 g mjölkfritt margarin

Fyllningen:

  • 7 st gelatinblad
  • 1 dl frysta hallon
  • 3 burkar Oatly iMat Fraiche
  • 2 dl florsocker
  • Rivet skal från 1 lime
  • 1 msk limesaft

Garnering:

  • 200 g färska hallon

Så här gör du:

  1. Smält det mjölkfria margarinet
  2. Mixa digestivekexen till smulor och blanda ner det smälta margarinet
  3. Tryck ut blandningen i en form med avtagbar kant och ställ i kylskåpet
  4. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten
  5. Blanda 2 burkar Oatly iMat Fraiche med florsocker, rivet limeskal och limejuice i en skål
  6. Häll den återstående burken iMat Fraiche i en kastrull tillsammans med de frysta hallonen och sätt på svag värme
  7. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg dem i kastrullen
  8. Rör om tills gelatinbladen helt smält och blandats med det övriga
  9. Rör ner gelatinblandningen i skålen med de övriga ingredienserna och se till allt blandat sig
  10. Ta ut formen från kylskåpet och häll smeten över botten
  11. Tryck ned de färska hallonen i smeten
  12. Låt kakan stå i kylskåpet över natten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s