Pulled pork

Det är inte snyggt, faktum är att det ser lite läskigt ut innan man dragit isär det, men gott var det.

Jag följde i princip det recept som min syster tipsat mig om från Elle Mat & Vin där gästerna själva blandar i BBQ-såsen.

Pulled pork

8 personer

2,5 kg fläskkarré

2 dl grovt havssalt

2 dl strösocker

——-

  • Börja kvällen innan du tänker servera rätten
  • Blanda strösocker och grovt havssalt
  • Se till att fläskkarrén får socker- och saltblandningen på samtliga sidor
  • Lägg i en gryta eller form och låt stå i kylen över natten, vänd gärna på köttet någon gång

——-

  • Sätt på ugnen på 150 grader
  • Torka av köttet och lägg i en gryta eller ugnsfast form
  • Häll i 2 – 3 dl vatten
  • Täck med folie
  • Tillaga i ugnen i 3-5 timmar
  • Ta av folien efter halva tiden, vänd på köttet om det börjar se för mörkt ut
  • Du vet att köttet är färdigt när du lätt kan dra isär det med två gafflar
  • Låt köttet vila täckt med folie i en timme innan servering

——-

Servera med BBQ sås och till exempel cole slaw och sötpotatisklyftor, eller med någon sorts bröd som pitabröd, hamburgerbröd eller surdegsbröd.

 

IMG_6632-0.JPG

IMG_6634.JPG

4 thoughts on “Pulled pork

  1. Äntligen ett recept där man kan hälla på BBQ-såsen i efterhand. Det har jag varit på jakt efter! Har bara gjort pulled pork en gång (med BBQ-såsen på från början) och det smakade bara BBQ. Diitt recept låter perfekt för mig!

  2. J – Visst är det bra! Det var väldigt varierat runt bordet hur mycket BBQ-sås man tog; från nästan ingenting till ganska mycket, och det är ju jättebra att kunna erbjuda den valmöjligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s