Kryddig cole slaw

Även här utgick jag från receptet från Elle Mat & Vin, med vissa modifikationer.

Det är långt ifrån en traditionell cole slaw men den här har en friskhet som passar perfekt till pulled pork.

Kryddig coleslaw

8 personer

  • 2 – 3 stycken fänkål, (strimlad)
  • 15 g finhackad dill
  • 1/4 rödkål (strimlad)
  • 1/4 vitkål (strimlad)
  • 1 rödlök (fintärnad)
  • 1 röd paprikor (strimlade)

Dressing

  • juice från 1 citron + rivet skal
  • 2 1/2 dl majonnäs
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk tabascosås

——

Det är väl en smaksak hur dressad man vill ha sin coleslaw. Jag gillar när det känns mer som en fräsch sallad — vilket för övrigt citronen i dressingen hjälper till med — än en majonnäs med grönsaker så jag hade inte så mycket dressing.

Det blir en lite annorlunda smak med fänkål och dill som jag tycker bryter av jättebra mot fläsket och BBQ-såsen.

IMG_6633.JPG

3 thoughts on “Kryddig cole slaw

  1. Skulle precis lämna en kommentar i inlägget ovan och fråga efter receptet🙂. Det här får vi också prova någon gång. Har aldrig gjort pulled pork heller. Kanske nästa helg.

  2. Tant Augusta – Det var så skönt att kunna förbereda nästan allting kvällen innan och ha en väldigt stressfri dag inför att gästerna skulle komma!
    J – Jag gillar ju majonnäs, men jag blev positivt överraskad över hur fräsch och god den här var. Och inte det minsta tam. Hoppas du kommer att tycka om den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s