The Wreckage av Michael Robotham

mrwreckageMichael Robotham har seglat upp som en av mina favoritförfattare. Och jag blev inte besviken på den här boken, tvärtom tyckte jag att den var minst lika bra som de tidigare.

Det jag tycker om med Robothams böcker är inte bara att de har välkonstruerade intriger, är välskrivna och har komplicerade och trovärdiga karaktärer. Jag gillar också att han växlar huvudperson; han har en grupp av huvudpersoner som ‘turas om’ att ha huvudrollen bok för bok och övriga har mindre eller ingen roll alls.

I den här boken är det före detta polisen Vincent Ruiz som har huvudrollen. Under ett krogbesök blir han vittne till hur en ung kvinna misshandlas av sin pojkvän. Han bryter upp bråket och när kvinnan, uppenbarligen skakad och rädd, menar att hon inte har någonstans att ta vägen erbjuder han henne sitt gästrum.

Nästa morgon när Vincent vaknar inser han att han blivit drogad och rånad på något av stor personlig betydelse för honom. Bråket var iscensatt och när Vincent till slut kommer paret på spåren blir det uppenbart att de gjort samma sak mot flera andra. Och att de stulit från någon som inte drar sig för att tortera och döda för att få tillbaka det stulna.

Samtidigt har journalisten Luca Terracini följt spåret efter miljarder som försvunnit ur rekonstruktionsfonder i Baghdad tillbaka till London. Hans och Vincents vägar korsas och tillsammans försöker de spåra pengarna och hitta en försvunnen bankman.

Jag rekommenderar mycket gärna den här boken. Den ger både hjärngymnastik och är spännande.

Michael Robothams officiella hemsida

Några av Michael Robothams böcker finns utgivna på svenska av Albert Bonniers förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s