The Vanishing Point av Val McDermid

vmdvanishingpointStephanie Harker anländer tillsammans med femårige Jimmy till O’Hare flygplats i Chicago och är väl medveten om att hon kommer att utlösa metalldetektorn och vara tvungen att vänta på att bli visiterad. Hon instruerar Jimmy, som inte får vänta med henne utan måste gå igenom, att vänta på henne och vakta deras väskor.

Men medan hon står i plexiglasboxen i väntan på att någon ska komma ser hon hur en uniformerad man kommer fram till Jimmy för att sedan gå iväg med honom. När Stephanie börjar gestikulera och ropa för att få Jimmy att stanna och försöker ta sig ur plexiglasboxen inser inte säkerhetspersonalen vad som pågår utan stoppar henne genom chocka henne med en elpistol.

När Stephanie äntligen kunnat förklara vad som hänt är Jimmy spårlöst försvunnen.

——————————

Händelseförloppet som inleder den här boken måste vara en mardröm för varje förälder, för att inte säga för varje människa som någon gång varit ute i sällskap med ett barn de varit ansvarig för. Så jag kan inte tro annat än att vem som helst skulle bli lika fast i den här boken, desperat att förstå vad som hänt Jimmy och hoppfull att han ska återfinnas utan skador som jag.

Val McDermid är ytterligare än av de deckarförfattare som bara verkar bli bättre med varje bok. Hon har också en förmåga att vara nytänkande i sina böcker och lyckas fortfarande överraska när det gäller hur händelseförloppet utvecklas.

Jag gillar också att även hon nu börjat skapa ett Val McDermid-universum på så sätt att personer från tidigare böcker börjat dyka upp även i hennes fristående romaner. Huvudpersonen i den här boken hade en mindre roll i Trick of the Dark.

Jag rekommenderar mycket gärna den här boken.

Val McDermids officiella hemsida

Val McDermid ges ut på svenska av Alfabeta bokförlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s