The Killing Room av Richard Montanari

Det här är den sjätte boken av Richard Montanari med polisdetektiverna Kevin Byrne och Jessica Balzano som huvudpersoner. Och på många sätt är den lik de tidigare. Byrne är fortfarande svårmodig och plågad, möjligen med psykologiska krafter och Jessica försöker kombinera sitt jobb med ett normalt famijeliv. Historien är centrerad kring en seriemördare och morden är fasansfulla.

Det betyder att jag nästan börjar få svårt att komma ihåg vilken av böckerna som är vilken och knappast kan rekommendera någon över en annan.

Men det är välskrivet och bland det bästa i sin genre. Intrigerna är fantasifulla och det är sällan förutsägbart, i den här boken finns till och med utrymme att känna tvivel kring Kevin Byrnes roll i händelseutvecklingen.

Så för den som vill förfasa sig över grymma mord av en seriemördare rekommenderar jag gärna någon av böckerna om Kevin Byrne och Jessica Balzano av Richard Montanari.

Richard Montanaris officiella hemsida

De tre första böckerna i serien har getts ut på svenska av Norstedts förlag

4 reaktioner till “The Killing Room av Richard Montanari

  1. Det verkar som att det svenska förlaget har bestämt sig för att sluta översätta hans böcker, eftersom det bara finns tre böcker av honom på svenska. Av någon anledning har jag kopplat ihop det med att han inte har skrivit fler, men så var det ju uppenbarligen inte. Vilket är en glad nyhet eftersom jag gillar hans böcker, och nu har jag ju ytterligare tre att skriva upp min min läslista.

  2. Annika – Och där har du problemet med att börja läsa på engelska. Plötsligt har man hur mycket som helst att läsa. Vilket ju är kul på sätt och vis men också lite stressande, för hur ska man hinna? 🙂

  3. Annika – Du har rätt förstås. Det som bekymrar mig mest nu för tiden är hur jag ska få plats med fler bokhyllor. För att göra mig av med böcker är absolut inget alternativ för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s