Vägen tillbaka

Jag tycker om mitt jobb. Och jag tycker om att ha mycket att göra. Men det finns perioder när jag längtar mer efter ledighet än efter att jobba. Just nu är en sådan period.

Det jobb jag gjort i dag och i går har varit toppenroligt, det är inte det. Fast det var ju långt i från vanliga rutiner och just nu känns det svårt att tänka sig att i morgon åka till kontoret och dyka ner i de vanliga rutinerna.

Mitt rum på Görväln hade som en farstutrapp, visserligen delad med ingången till ett annat rum, och dit ut gick jag i bara pyjamasen i morse.

Solen strålade, vinden blåste lagom friskt och vattnet kluckade mot brygga och strand. Jag fick precis samma känsla av frihet som jag brukar få på vårt ställe uppe i Ångermanland.

Och då kände jag så starkt att jag inte vill sitta inne på ett kontor nu. Jag vill vara ledig, känna solen mot huden, vinden i håret och inte behöva ställa väckarklockan.

Nåja. Det är i alla fall bara fem veckor kvar nu tills min semester börjar. Nästa vecka är ju ganska kort. Och jag kanske skulle boka in en liten helgresa. Inte Görvälns Slott men något liknande.

Någon som har några tips?

9 reaktioner till “Vägen tillbaka

  1. Spader Madame – Jag har aldrig bott på Såstaholm men eftersom det ligger så nära mitt jobb har jag varit där några gånger på möte. Och dessutom ligger det ju nära där jag växte upp. Men jag ska kolla in deras hemsida. Tack för tipset. 🙂

  2. Västmanländskan – I dina krokar då? Have car, can travel. 😉
    Och Yasuragi är en bra idé. Bortsett från att Steven inte äter fisk. 😮

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s