The Accident av Linwood Barclay

Glen Barber har precis blivit änkling och ensam ansvarig för sin unga dotter. Inget i hans liv känns verkligt längre. Hans fru dog i en olycka som hon själv tycks ha orsakat genom att ha varit onykter bakom ratten. En olycka som dessutom krävde andra människors liv.

Att hantera sorgen blir så mycket svårare för Glen när han samtidigt är så arg på henne över att hon betett sig så ansvarslöst. Till råga på allt blir Glen själv stämd för att han inte insett hustruns alkoholproblem och sett till att åtgärda dem.

I sina försök att förstå hur hon kunnat dölja ett alkoholmissbruk från honom och vad som egentligen hände avslöjar han hemligheter som sätter igång ett farligt händelseförlopp.

—————————

Jag har uppskattat Linwood Barclays tidigare böcker. De är spänningsromaner snarare än deckare. Böcker där händelseförloppet går i en rasande fart och det bara är att hänga med och vända blad efter blad tills man slutligen kommit till bokens upplösning.

Tyvärr blev jag inte lika tagen av den här boken. Det var länge alldeles för mycket ältande och för lite verklig handling. När handlingen äntligen kom igång var det liksom för sent för mig.

Alltså vill jag inte rekommendera den här boken. Läs hellre någon annan av hans böcker, det är allihopa bra semesterläsning.

Alla tycker dock inte som jag, Stephen King listar boken bland sina Top 20 of 2011 hos Entertainment Weekly.

Linwood Barclays officiella hemsida

2 reaktioner till “The Accident av Linwood Barclay

  1. Jag har läst en del böcker av Barclay och mitt allmänna omdöme är att böckerna har varit okej men inte så mycket mer. Handlingen till den här boken låter i alla fall spännande men jag ställer mig tveksam till om jag kommer att läsa den. Om jag gör det så skickar jag länken till recensionen till dig 🙂

  2. Annika – Jag vet inte. Det finns så många bra böcker att läsa så om du inte tyckte hans tidigare var särskilt bra skulle jag inte rekommendera den här. Men om du läser den kommer jag att läsa din recension, det vet du. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s