Hanging Hill av Mo Hayder

Sally Benedict har blivit lämnad av sin man och måste plötsligt försörja sig själv och sin tonårsdotter Millie. Det enda jobb hon kan få är att städa åt de som fortfarande lever den typ av liv hon gjorde som gift. Men också åt människor av helt annan kaliber. Som David Goldfarb.

David Goldfarb äger ett av de lyxigaste husen i Bath men ingen vet egentligen hur han tjänar sina pengar. Det går rykten om pornografi och annan brottslig verksamhet. Men när han erbjuder Sally utökat ansvar hos honom, utanför det kontrakt hon har med städbolaget känner hon sig tvungen på grund av sina ekonomiska omständigheter att tacka ja.

Zoe Benedict arbetar som polisinspektör. Hon har ingen kontakt med sin syster Sally och kan tyckas vara sin systers motsats. Om Sally är mjuk, kurvig och osjälvständig är Zoe tuff, ekonomiskt oberoende och har en framgångsrik karriär. Men Zoe har hemligheter och under ytan kanske hon inte är så stark som man kan tro.

När en av Millies skolkamrater Lorne Wood hittas mördad blir både Sally och Zoe påverkade av det som hänt. Genom sin utredning hamnar Zoe i Sallys kretsar och snart korsas deras vägar.

——————————-

Det är svårt att beskriva handlingen i den här boken eftersom den är ganska komplicerad och uppbyggd av flera olika händelseförlopp.

Jag tycker om Mo Hayders sätt att berätta och hennes personbeskrivningar. Egentligen gillar jag inte när personer i vissa yrkeskategorier, till exempel poliser gör sånt som går stick i stäv med hur jag antar att de tränats att bete sig.

Men i den här boken stör det inte så mycket att jag lägger den i från mig. Tvärtom är den här boken så fylld av mysterier jag bara måste få veta lösningen till och så spännande att det bara var att fortsätta läsa.

Jag rekommenderar gärna den här boken.

Mo Hayders officiella hemsida

4 reaktioner till “Hanging Hill av Mo Hayder

  1. Erika – Hm. Det beror på hur du känner för tonåringar? Och om du tror att du kommer lyckas glömma boken tills Ettan och Tvåan är i den åldern?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s