Nyanser

I dag blev det vårfärger. Även om jag inte vågade ta mockabootsen. Vädret kan ju växla snabbt nu, trots att det inte är april utan bara februari.

Vitt linne, ljusljusrosa långärmad t-shirt, grå linneskjorta och grå jeans. Och en virkad ljusljusrosa sjal.

Som tur var tittade jag inte så noga i spegeln innan jag sprang hemifrån så det var inte förrän jag redan var på jobbet som kombinationen började irritera mig.

Eftersom jag är stor har jag spenderat fler år än jag vill räkna i helsvart. Jag är less på det. Jag vill klä mig i färg. Även om det kanske är generöst att kalla grått för färg så känns det lite lättsammare än svart i alla fall.

Man får ju hela tiden höra att man kan förlänga sin profil och ge ett slankare intryck genom att ha samma färg från topp till tå. Så jag brukar försöka ha det, antingen samma färg på underdel och inre topp med avvikande kofta, storskjorta eller kavaj öppen ovanpå. Eller samma färg på underdel och överdel men avvikande färg på inre topp.

Problemet är bara att jag är larvigt känslig för när färger som på papperet ska vara samma har olika nyans. Så det här med grå jeans och grå linneskjorta var ju en bra idé i tanken. Men de var både för lika och för olika i nyansen vilket gjorde att de för mig inte alls passade ihop.

Som tur var spenderade jag i princip hela dagen med underkroppen dold av ett konferensbord och fullt upptagen med att försöka få grepp om hur jag ska kunna få ut rapporter ur ett nytt system. Men jag har gjort en mental notering om att det var sista gången jag tog på mig den här klädkombinationen.

Och om att jag verkligen måste ut och köpa vårbyxor. Helst skulle jag vilja ha ett par ljusrosa jeans, men det finns nog inte i min storlek. Men kanske ett par i beige. Det skulle ha kunnat fungera till överdelarna jag hade i dag.

2 reaktioner till “Nyanser

  1. jag vill också ha mer färg på mig! jag är svårt fast i svart, marinblått och mörkgrå. varje vår gör jag ett försök och köper något med färg – men det slutar alltid med att plagget hänger kvar på galgen tills den hamnar i påsen som går till Myrorna.
    men kanske händer det den här våren? kanske blir det här våren då jag tar på mig lite färg. kanske? jag håller tummarna.

  2. Erika – Jag är ju galet förtjust i rosa. Mitt problem är att de som gör tjockiskläder inte tycker att tjockisar ska ha andra färger än svart, grått, brunt och beige. Och kanske jeansblått.
    Det ska bli spännande att följa din blogg och se om det blir några färger för dig till våren. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s