Jag är Zlatan av David Lagercrantz

Jag är Zlatan Ibrahimovic. Min historia. Berättad för David Lagercrantz.

När jag fick den här boken var jag tveksam till om den verkligen var något för mig. Jag är inte så intresserad av fotboll och tillhör de som inte tjusats av Zlatan.

Men den visade sig vara en mycket intressant läsning. Det är en fascinerande resa som Zlatan har gjort.

Den är också mycket skickligt nedskriven av David Lagercrantz. Språket är effektivt och lättläst och osar Zlatan. Jag kan nästan höra honom berätta för Lagercrantz, gestikulera och kanske lägga av ett och annat gapskratt.

Jag är inte rätt person att ifrågasätta trovärdigheten i allt som berättas, men det betyder något för mig, det ger mig insikt att Zlatan aldrig verkar tvivla på att han är, om inte bäst, en av de bästa fotbollsspelarna i världen.

För det är som fotbollsspelare jag framförallt lär känna Zlatan i den här boken. Han berättar en hel del om sin uppväxt, sin familj och lite om sin relation till Helena och sina barn. Men inte så mycket att jag får någon egentlig bild av hur han är när det inte handlar om fotboll.

Och det är kanske en annan insikt. Zlatan lever och andas fotboll från tidiga år och väldigt intensivt i nuet. De mål han sätter för sig själv och den planering han gör för framtiden är ganska kortsiktig och alltid fokuserad på fotboll.

Jag rekommenderar gärna den här boken, även till de som inte är intresserade av fotboll. Den visar på den typ av hängivenhet och grad av självförtroende som krävs för att bli den bäste.

Malin har också läst den här boken.

Mats Gellerstedt recenserade boken för Svenska Dagbladet.

2 reaktioner till “Jag är Zlatan av David Lagercrantz

  1. Erika – Malin blev alldeles trollbunden och började Googla och titta på videoklipp av de olika målen han beskriver i boken. Och hon är nog ännu mindre intresserad av fotboll än jag är. Så jag känner mig ganska säker på att det är en bra bok. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s