Echo Man av Richard Montanari

En man hittas  mördad i ett av de fattigaste områdena i Philadelphia. Ganska snabbt kommer det fram att ett annat mord begåtts på exakt samma plats åtta år tidigare. Ett mord som aldrig löstes. Snart hittas fler lik, alla med anknytning till tidigare olösta mordfall.

Jessica Balzano och Kevin Byrne kämpar mot klockan för att förhindra fler mord. Men Kevin Byrne har blivit kontaktad av en person från sitt förflutna. Han försvinner från utredningen och beter sig underligt, så underligt att till och med Jessica blir fundersam.

Mycket i utredningen tyder på att gärningsmannen måste ha kontakter eller till och med själv arbeta inom rättsväsendet. En polis skulle gärna se att Kevin Byrne blev misstänkt för att rädda sitt eget skinn i ett annat fall.

——————————–

Richard Montanari håller fast vid sin egen stil. Komplicerade seriemördarutredningar med hög spänning och flera oväntade vändningar.

Polisutredningen har alltid huvudrollen i hans böcker, men för varje bok får vi fler inblickar i Jessica Balzanos och Kevin Byrnes liv. Det är välbalanserat och skickligt gjort. Så skickligt att jag börjar ifrågasätta mina egna sympatier och leds in på villospår.

Enda anledningen till att jag inte skulle rekommendera den här boken till vem som helst är att den innehåller en hel del våld. Men om man klarar av sånt är det är en riktigt bra bok som jag gärna rekommenderar.

Richard Montanaris officiella hemsida

Richard Montanaris tre första böcker om Byrne och Balzano finns på svenska från Norstedts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s