Vad heter det?

Jag ligger som vanligt lite efter med att skriva om de böcker jag läst. Jag har kanske fyra stycken som borde avrapporterats.

Men jag hänger upp mig på en småsak när jag ska skriva om den första.

Det är nämligen en av de böcker som jag läst på engelska. En stor del av handlingen utspelar sig i vad som på det språket kallas Newsagent’s.

Och där fastnade jag. Vad tusan heter den typen av butik på svenska nu för tiden? Spontant tänker jag tobaksaffär, men det begreppet används väl nästan inte numera?

Fast det kanske inte spelar så stor roll vad jag kallar det? Jag kanske inte kan använda bristen på korrekt ord för det etablissemanget som ursäkt för att inte skriva om boken?

Det spelar förresten ingen roll för nu har jag inte tid att sitta här med datorn längre. Nu måste jag rycka upp mig och sätta fart. Vi har ju inte dagsljus så länge dessa dagar.

7 reaktioner till “Vad heter det?

  1. Jo, i tidningskiosken kunde man gå in……hette väl pressbyrå (newsagent?) vi hade en i huddinge centrum tidigt 70-tal ….kommer ihåg en på vasagatan bort mot norra ban under mina första härjningar på stan som liten parvel….sen fanns det ju stånd på vissa platser oxå fast de var ju på utdöende redan då

  2. Känns en liten bit typiskt, att tidsbrist lockar en till förvirring. Begrepp blir från självklara till dimmiga. Pressbyrån till exempel…antyder något i namnet det enorma utbudet av varmkorv?

    (till skillnad fr vissa andra verkar jag ha för mycket tid att analysera på)

  3. Tommy – Aha. Fast just i det här sammanhanget känns det fel ändå.
    Peace in Mind – Nej. Det är ju intressant hur varumärket lever kvar trots att det inte längre reflekterar verksamheten. Och det där med att överanalysera tror jag har mer med läggning än tidstillgång att göra. Jag har alltid tänkt för mycket, överanalyserat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s