Rock’n Roll

Som kronan på verket avslutades en perfekt organiserad konferens med en riktig fest i rockens tecken.

Vi kördes med buss i cirka 20 minuter till en stor lada från 1800-talet i Korpa. Stället hade rock’n roll-belysning, långbord med svarta dukar och imponerande kandelabrar. Överallt kunde man hitta vår konferenslogotyp, bland annat på vinflaskorna.

Nästan alla hade verkligen lagt manken till och anlagt en rock’n roll-look. Tyvärr blir det inga bilder på de fantastiska utstyrslar som folk satt på sig eftersom jag inte vill lägga ut bilder på någon utan deras tillstånd.

Det fanns förstås en lång bar, men också en tatueringsstation där vi kunde gadda oss med konferenslogotypen. Så det gjorde jag förstås.

Maten serverades i tre olika stationer; en med serranoskinka, melon och vitlöksbröd, en med kyckling eller vegetarisk wok i take-away förpackning komplett med chopsticks och en med tenderloin, rosmarinpotatis och bearnaiseskum. Senare ställdes även en kaffestation och efterrättsstation upp.

Allting smakade gott även om vissa komponenter inte räckte till alla. Det fanns till exempel ingen rosmarinpotatis kvar när jag kom till den stationen utan jag fick pommes frites istället. Men det är väl å andra sidan mycket mer rock’n roll än rosmarinpotatis?

När alla fått i sig näring var det dags för live musik. Först var jag lite skeptisk när tre killar med akustiska gitarrer gick upp på scenen. Men de lyckades få till ett riktigt tryck och ganska snart var dansgolvet fyllt med vilt dansande kollegor. Även jag dansade. Så mycket faktiskt att jag har krampande vader i dag.

Dansen får ni se en bild på, bara för att jag gillar att det blev sån rörelse i den bilden och det ändå inte går att identifiera någon på den.

Det fanns möjlighet att åka tillbaka till hotellet vid tre tidpunkter, vid midnatt, 01:30 och slutligen 03:00 då stället skulle stängas. Jag var lite tråkig och tog den första bussen eftersom vi skulle väckas innan fem på fredagsmorgonen.

Det var ren tur att jag faktiskt fick åka med den bussen. Jag och en kollega fick några av de sista sittplatserna och busschaffören var stenhård på att ingen som inte hade en riktig sittplats fick åka med. Några var alltså tvungna att gå av och vänta på nästa buss.

Det var en fantastiskt fin utsikt från ladan i Korpa. Iallafall på natten. Den matchade känslan av tillfredsställelse som Islandskonferensen gett. Jag är verkligen glad att jag åkte med, trots mina tvivel.

2 reaktioner till “Rock’n Roll

  1. Spader Madame – Det blev en helt fantastisk konferens. Jag tror i och för sig att min chef skulle kunnat organisera en lyckad konferens var som helst; programmet var välkomponerat med lagom mycket raster, fri tid, variation mellan typer av aktiviteter och för en gångs skull höll alla sina tider så schemat kunde hållas utan att folk fick stressa ihjäl sig.
    Och det var varmt! Jag kände mig så lurad – inomhus var det alldeles för varmt för mig hela tiden och inte ens ute var det så kallt som alla rapporter påstått. Men jag tror att de hade ovanligt fint väder när vi var där, det regnade till exempel inte en droppe på hela tiden. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s