Shatter the Bones av Stuart MacBride

En sångduo från Aberdeen bestående av mamma Alison och dottern Jenny har gjort succé på Britains Next Song Star. De har tagit sig till semifinalen, får miljontals träffar på YouTube och varit föremål för ett oändligt antal artiklar i skvallerpressen.

Men nu är de kidnappade och kidnapparna kräver att allmänheten samlar ihop till en lösensumma för Alison och Jenny ska släppas fria. För att bevisa att de menar allvar lägger kidnapparna också ut filmklipp på YouTube och skickar Jennys avhuggna tå till polisen.

Det är Logan McRae som tvingats försöka möta den omöjliga tidsgräns som kidnapparna fastställt för att nå en telefonkiosk och ta ett samtal från dem där. Bara för att istället få ett skriftligt meddelande om hur polisen inte tar kidnapparna på allvar och Jennys avhuggna tå i ett kuvert.

Som vanligt finns inga kriminaltekniska spår att gå på och Aberdeenpolisen måste med en enorm tidspress genomföra ett mycket omfattande utredningsarbete för att försöka hitta några ledtrådar till vilka kidnapparna kan vara.

Men det är inte Logan McRaes enda problem. När han tvingas genomföra en husrannsakan på en knarkarkvart går det mesta på tok och snart har han både en våldtäktsanklagan och en hämndlysten knarkhandlare på halsen.

———————————–

Stuart MacBride har verkligen seglat upp och blivit en av mina absoluta favoritförfattare. Hans böcker om Logan McRae är fartfyllda, spännande, smarta och roliga.

Jag gillar Logan McRae även om han ibland kan vara gnällig och bitter. Han har verkligen inte något lätt liv. Polisutövandet i Aberdeen tycks långt, mycket långt ifrån vilken polisserie som helst på tv.

McRae har ju också tampats med en hel del motigheter i privatlivet och det blir inte bättre i den här boken. Men trots tankar på att lämna jobbet som polis kan han inte helt koppla loss hjärnan och till slut står han ändå där i händelsernas centrum.

Jag rekommenderar helhjärtat den här boken och längtar redan efter nästa bok om Logan McRae.

Stuart MacBrides officiella hemsida

De fyra första Logan McRae-böckerna finns översatta till svenska från Minotaur och jag hoppas de tänker fortsätta ge ut serien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s