Boksvammel

Egentligen känner jag en lust att skriva om hur det kliar i fingrarna på mig att få dyka ner i semestergarantin, det vill säga alla böckerna jag köpt för att ha att läsa under semestern, för Nilla skrev att hon inte misslyckas som läsare men är misslyckad författare, vilket jag i och för sig inte alls tror är sant, det senare alltså och själv brukar jag hävda att alla som älskar att läsa faktiskt inte har ambitionen att bli författare, och att jag anser mig vara en läsare framförallt, vilket gett namnet Kate Reader, men just nu känner jag mig faktiskt som en misslyckad läsare för att det går så segt, så segt att komma igenom den boken jag läser just nu, och det irriterar mig lite och det irriterar mig ännu mer att jag ändå efteråt kommer att skriva att det är en bra bok, och det beror ju på samma sak som varför jag inte vågar tänka att jag ska ha ambitionen att vara författare nämligen att jag är så full av beundran för alla som har inspirationen och disciplinen att faktiskt skriva en bok att jag bara därför vill tycka att det är en bra bok, och det gör mig ju otroligt upprörd när jag får veta att vissa så kallade författare inte längre skriver sina böcker själva utan bara ett synopsis och har en spökskrivare som skriver själva boken och jag slutar köpå böckerna om jag får veta sånt och James Patterson är en sådan författare även om han nu börjat låta sina spökskrivare stå som medförfattare eftersom jag inte är den enda som tycker på det här sättet, men i vilket fall som helst är det en väldig tur att det snart är semester och jag kan få läsa böcker som faktiskt inte bara är imponerande för att de finns till utan verkligt bra också så att jag slipper känna mig som en misslyckad läsare till råga på allting annat.

Men jisses vad jobbigt det skulle vara att läsa om jag skrev så. Jag får helt enkelt komma på något annat att blogga om.

6 reaktioner till “Boksvammel

  1. Nilla – Det kan vara så att jag ändå lider av lite värmeslag. Jag såg att jag slängt in några stavfel också i ordröran. :-/

  2. Oj vilken svada av ord!! 🙂

    Det där med att vissa författare bara skriver en synopsis och sedan låter en spökskrivare skriva boken låter ju fruktansvärt. Visserligen vet jag att spökskrivare brukar skriva bibliografier men jag trodde att det slutade där.

    Har du fler exempel att dela med dig av, förutom James Patterson alltså?

  3. Annika – Det är väl egentligen bara James Patterson som jag känner till. Det gjorde mig nog extra besviken eftersom jag verkligen gillade några av hans första böcker, tyckte sedan att de tappade i kvalitet och fick då veta hur det låg till. Sedan började han ju också låta ‘medförfattaren’ stå med.

  4. Jag är övertygad om att du är ett författarämne, du har språket, flytet och förmågan att uttrycka dig, lyfta fram – tja allt det där som krävs. Så det så dvs förutom i kanske just det här inlägget :). Hoppas du kommer in i skön semesterflowläsning snart!

  5. Ingentingela – Vilken fin komplimang. Tack, Ingela. Nu har jag kommit in i en skön semesterkänsla iallafall så läsningen får nog fart den med snart. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s