Utan strumpor och skor

Plötsligt har det börjat dyka upp en reklamfilm på tv med människor som är barfota i olika sammanhang.

Någon cyklar barfota mitt i stan, en annan är barfota hos bilhandlaren och köper en bil, några sitter barfota på restaurang, andra står barfota på Arlanda och så vidare.

Det visar sig vara reklam för ett nytt ställe att låna pengar i från. Det heter något med det engelska ordet för frihet i namnet och har ett barfotaavtryck med ett glatt ansikte som symbol.

Jag förstår hur de tänkte. De satt och tänkte på kreativa sätt att illustrera frihet.

Och det är säkert många som kopplar ihop känslan av att gå barfota med känslan av frihet. Framförallt känslan av bekymmersfrihet.

Men inte jag. Jag är inte alls så förtjust i att gå barfota. Det finns nästan inget underlag då jag inte tycker att det är obehagligt. Antingen för att jag känner att jag blir smutsig, eller riskerar att trampa på något skadligt eller otrevligt, eller att det helt enkelt gör ont.

Utom möjligen på en riktigt fin sandstrand, eller en privat gräsmatta som är garanterat fri från djuravlämningar av olika slag.

Dessutom kan jag bli lite motvallskärring av såna där kreativa reklamgrepp. Innehållet i reklamfilmen har ju egentligen ingenting att göra med företaget den gör reklam för.

Så jag kan ju inte låta bli att komma upp med en egen slogan för det här kreditföretaget:

Låna hos oss. Så dyrt att du inte längre har råd  med strumpor och skor.

5 reaktioner till “Utan strumpor och skor

  1. Mycket bättre! Förmodligen också sannare eftersom det är ett företag som lånar ut pengar. Sen när kan man lita på såna?

  2. Tesa – Tror du jag skulle kunna få ett jobb på reklambyrå?
    Tess – Jag tittar för mycket på tv, jag har väl hunnit tänka på det fler gånger. 😉
    Anna of Sweden – Jag tycker också att det är ok att gå barfota inomhus. Hos mig själv. Men inte nödvändigtvis något jag föredrar. Strumpfota är skönt det med. Skor som inte klämmer kan gå det med, men är lite hindrande när jag vill dra upp benen under mig i soffan.
    Nilla – Bra fråga. Det man kan lita på, med alla vinstdrivande företag egentligen, är att de aldrig vill ge oss någonting för ingenting och alltid vill tjäna pengar på oss. Vad de än säger i sin reklam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s