Tjockisens bästa vänner

Jag försov mig i går. Inte så att jag blev sen till jobbet. Eftersom jag struntade i att tvätta håret och klädde mig i all hast.

Med sådan fart klädde jag mig faktiskt att jag insåg ganska snart när jag kommit till jobbet att jag inte alls trivdes i det jag hade på mig.

Så när jag ändå var tvungen att åka till Täby Centrum för att gå på apoteket susade jag in på H&M för att se om jag kunde hitta någon ny topp.

Att gå in på H&M just nu är en fröjd för den som gillar ljusrosa. Och pastellfärger över huvud taget. Ända tills man kommer till tjockisavdelningen vill säga.

Om man är tjockis tror H&M att man bara vill ha toner av grått, svart, vitt, beige, mossgrönt och möjligen blått. Inte ett rosa plagg så långt ögat nådde.

Jag ryckte ändå snabbt åt mig tre versioner av en av tjockisens bästa vänner; tunikan. Två grå och en vit. Den ena grå slängde jag direkt på mig när jag kom tillbaka till jobbet. Den var sådär.

Den andra däremot visade sig ha potential att bli en ny favorit när jag satte på mig den i dag. Jag kombinerar den med en version av tjockisens andra bästa vän; ett långt halsband.

Ett halsband som jag inte kunde motstå där det hängde i blomsteraffären. Man är ju helt oförberedd på frestelser av det slaget när man går in i en blomsteraffär och motståndskraften är inte aktiverad.

Tjockisens tredje bästa vän är för övrigt sjalen. Samtliga vänner kännetecknas av att de kamouflerar, distraherar eller förlänger silhuetten. Men det fungerar bara om samtliga är tillräckligt långa.

10 reaktioner till “Tjockisens bästa vänner

 1. Spader Madame – Glasögon är en finfin uppfinning för alla som ser lite dåligt. Tjocka och smala. 🙂
  Jag tänkte inte på om det fanns ljusgult. Jag bara såg allt ljusrosa och fick lite hjärtklappning av upphetsning och förväntan. Vilket ju var onödigt eftersom det ändå inte fanns för mig.

 2. Tjockis? Men du är väl inte tjock?
  Och jag kan säga att tunikan är reumatiska smärtans bästa vän när den ska av på kvällen och armarna inte längre fungerar. Adios tajta plagg…

 3. Tesa – Jo, jag är tjock. Jag har inte lagt ut så mycket bilder på mig sedan jag gick upp i vikt igen.
  Fast jag är ju hellre tjock än har de smärtor du har (inte för att det skulle skydda mot det men du förstår vad jag menar). Reumatologbesöket närmar sig iallafall nu, liksom varmare väder så jag håller tummarna för dig.

 4. Håller med, ibland hamnar man i helt fel kläder och allt känns totalt fel! Skönt att du hittade något fint…men tjockis låter lite väl negativt tycker jag :O

 5. Du får kalla dig vad du vill, tjock eller mullig eller lagom eller smal. Jag gillar dig. För dina tankar och dina ord. Och du, jag har tittat på de där plaggen du skriver om och tyckt att de är så snygga!

 6. Åsa – Alla delarna av det jag hade på mig brukar vara ok. Men i kombination blev det tokigt. Det blir så ibland. 🙂
  Och det där med tjockis är ju bara ett sätt att sätta ord på att jag kräver större storlekar. Det finns liksom inget ord som beskriver det som inte kan tolkas som negativt av den som känner så.
  Smultron – Tack. Jag har alltid varit trogen H&Ms ‘stora storlekar’-märke, BIB. Ofta har de haft riktigt snygga saker, men på sistone har det behandlats väldigt styvmoderligt och urartat på flera sätt. Jag fick med någon slags tidning i påsen och tydligen ska de ha någon linje nu som ska ha ‘alla’ storlekar. Det ser jag fram emot.

 7. Sitter här i min sjal och ler åt hur du gick in i blomsteraffären utan att ha aktiverat motståndskraften. Men jag förstår dig. För vem aktiverar motståndskraften mot smycken när man går in i en blomsteraffär liksom!?

 8. Anna of Sweden – Ett riktigt fult trick är vad det är. Att ha smycken i blomsteraffären. Vad ska det bli härnäst? Tunikor på ICA? När jag går in där har jag redan så många andra motståndskrafter aktiverade; mot choklad, snacks, glass och smågodis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s