Vilodagen

Jag har alltid ansett att det finns poänger i det den kristna religionen lär ut. Som att man ska helga vilodagen, det vill säga söndagen. Den regeln gör söndagar till fina dagar vars enda lilla skavank är att de följs av måndagar.

Än så länge helgar jag den här söndagen genom att såsa omkring i pyjamas. Det är något väldigt tillfredsställande med att inte klä på sig. Ända tills det ringer på dörren vill säga. Men det har det inte gjort ännu så det är enbart ett nöje.

Ett annat nöje var att hitta en dimrosa trenchcoat hos Ellos. Som dessutom fanns i min storlek. Det är första gången sedan jag lurades att handla på Ellos för att Matilda önskat sig en sak som bara fanns där som jag gjort något annat än irriterat mig på alla dessa broschyrer som dimper ner från dem hela tiden.

Tyvärr kan inte hela dagen ägnas åt nöjen. Jag måste också helga Mammon, det vill säga jobba. Men inte riktigt än. Först ska jag mysa lite till, sedan klä på mig och ta en promenad. Promenader kan ju vara vilsamma. Speciellt när det är så fint väder som i dag.

5 reaktioner till “Vilodagen

  1. Låter som en riktigt skön söndag och jag försöker göra nåt liknande, ta det lugnt. Men… även här måste det jobbas lite så jag ska bara softa klart, betala räkningarna och sätta igång.

    Ha en fin söndagskväll!

  2. Tesa – Att gå igenom månadens räkenskaper var ett av mina lördagsnöjen så det behövde jag inte göra i dag. Hoppas du fick en bra söndagskväll.
    Tant T – Det är det bästa med att vara en sökare. Man kan plocka godbitarna ur flera olika läror. 🙂

  3. Anna of Sweden – Jag hoppas den är så snygg i verkligheten som jag tycker den ser ut på bilderna. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s