30 dagar: Mina ambitioner

Dag 29 av 30 dagar: Mina ambitioner

En gång i tiden hade jag antagligen satt likhetstecken mellan ambitioner och karriärplaner. Det hade nog gett mig problem med att skriva något titulerat ‘Mina ambitioner’. Jag tycker nog att jag är och alltid varit ambitiös i mitt jobb. Jag vill alltid göra mitt bästa, ge lite mer än vad som efterfrågas och eftersträvar alltid hög kvalitet.

Men det gör också att jag lever väldigt mycket i nuet vad gäller mitt arbete. Visst vill jag känna att jag växer och utvecklas. Jag vill ha nya utmaningar. Men jag har ingen tydlig målbild, inget karriärmål. Jag vill ha ett jobb som är utmanande, omväxlande och intressant. Men vad det jobbet skulle ha för titel är jag mer osäker på.

Sedan några år tillbaka har jag insett att det är det som framförallt hindrar mig från att byta jobb. Så jag har mer och mer börjat hitta nya utmaningar utanför arbetet. Att ha som ambition att skriva åtminstone ett blogginlägg om dagen till exempel. Och nu har jag blvit antagen till en högskolekurs på distans och kvartsfart i digital bildbehandling.

I dag oroar det mig inte så mycket att jag kanske saknar ambitionen att göra karriär. Jag försöker istället få ett så balanserat liv som möjligt. Jag försöker vara en god människa. Jag tar ansvar för mina handlingar och försöker behandla människor omkring mig med omtanke, generositet och värme.

Jag lyckas inte alltid. Och jag har andra ambitioner också som jag lyckas ännu sämre med. Jag skulle vilja äta hälsosamt och röra på mig regelbundet. Jag skulle vilja se till att det alltid är välstädat här hemma. Jag skulle vilja vara mer socialt aktiv. Ordna middagar och andra sammankomster oftare.

Men det ligger väl i ambitioners natur antar jag. Att det är något man strävar efter. Inte något man redan är. Och jag hoppas ju att jag fortfarande har många år på mig att fortsätta försöka bli den människa jag vill vara.

3 reaktioner till “30 dagar: Mina ambitioner

  1. Exakt. Jag tror du rör dig mot att vara den du vill vara.. Ingen är helt nöjd med sig själv. Jag har flera saker jag VILL vara och andra jag kan bli bättre på..

  2. Tesa – Ibland kanske. Men långt ifrån så som jag vill vara.
    MIss U D – Jag hoppas och tror att jag gör framsteg. Och jag upplever nog att du kommit längre än jag, trots att du är yngre.
    Fast det är klart… allt det här pratet om att göra kattkorv oroar lite. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s