Halvnyttigt mellanmål

När jag var och handlade mat sist köpte jag en påse med minimorötter. Jag tycker det är perfekt att ha hemma att ta till när jag blir sugen på att tugga på något. Då väntar jag nämligen oftast så länge att behovet är desperat när jag väl ger efter och något som det bara är att stoppa i munnen måste finnas tillhands.

Den här gången var det dock närmast ett skämt att kalla dem minimorötter. Morötter var det, men mini var de verkligen inte. Snarare var det normalstora morötter som delats. Men bara till kortare bitar. Jag såg framför mig hur tänderna skulle gå sönder när jag försökte bita i en av de där knubbiga bitarna.

I dag fick de komma fram som mellanmål i allafall. Jag delade varje bit i fyra delar på längden. Till morötterna blandade jag gräddfil som fanns över från middagen i söndags med lite örtsalt. Det blev både gott och tillfredsställande. Även om det förstås varit bättre om jag skippat dippen. Men det får väl finnas gränser för hur duktig man är.

2 reaktioner till “Halvnyttigt mellanmål

  1. Anna – Man vill ju ställa upp för sina bloggvänner. 🙂
    Men det var alldeles för svårt att skriva samtidigt som jag höll tummarna så det blev inget inlägg i går kväll. (Johodå, det är visst därför, inte för att jag var trött och det inte hade hänt något värt att skriva om.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s