Killer View av Ridley Pearson

Sheriffkontoret i Sun Valley får ett larmsamtal om en skidåkare som aldrig kommit tillbaka efter att ha gett sig ner uför Galena Summit. Sheriff Walt Fleming ger sig ut med en fjällräddningsgrupp där bland annat hans bästa vän, veterinären Mark Aker ingår. Sökandet går dock inte som förväntat, de hittar aldrig någon skidåkare, istället hittas en i räddningsgruppen död.

När så Mark Aker försvinner någon dag senare är Walt Fleming personligt engagerad och vägrar släppa fallet trots att det tvingar honom att konfrontera både andra polisväsenden och människor med mycket makt.

———————————–

Jag läste den här boken eftersom Ridley Pearson är och förblir en av mina favoritförfattare och som omväxling till den typ av kriminalromaner jag helst läser fungerar den för mig. Den är mycket skickligt skriven och är en riktig bladvändare.

Men jag har samma invändningar mot den här boken som den första i serien om Walt Fleming, Killer Weekend. Det är lite för amerikanskt, för mycket korruption, för mycket konflikter mellan olika typer av polisväsenden och lite för våldsamt och för många vapen.

Den här boken är dessutom väldigt macho på många andra sätt. Innan den är slut har en person klättrat ner i en stor grop fylld med döda får och en annan gömt sig i ett kokadaver

Så jag skulle inte rekommendera den här boken till vem som helst. Jag rekommenderade den till Steven och han ville knappt lägga den ifrån sig och tyckte den var toppen. Så den är inte dålig på något sätt. Men jag rekommenderar hellre någon av Ridley Pearsons böcker med Lou Boldt och Daphne Matthews som huvudpersoner. Den som är intresserad kan hitta en lista över titlarna på dessa böcker, i kronologisk ordning här.

Ridley Pearsons officiella hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s