Här var é sprit

Ibland häpnas man över folks oärlighet. När man inte kan vända bort blicken två sekunder från sin mobiltelefon, handväska eller vad det vara månde utan att någon annan försvinner med ens ägodelar.

Men ibland häpnas man över motsatsen. När vi kom hem i förrgår kväll stod det två oöppnade flaskor mousserande vin och en oöppnad flaska Tokajer samt olja, vitvinsvinäger och balsamvinäger vid hissen i vårt trapphus.

Steven och jag har ägnat en hel del tid åt att fundera kring varför de stod där. Vem som kunnat lämna dem där och i vilket sammanhang: på väg bort på någon picknick eller annan utflykt eller på väg upp till lägenheten igen efter en måltid på gården?

Vi har också funderat på hur någon kunnat glömma i alles sex flaskor bara så där. Men det konstigaste av allt är väl att de får stå kvar orörda. För det gör de fortfarande. Står kvar orörda alltså.

3 reaktioner till “Här var é sprit

  1. Har det stått i ”din” port mer än 24 timmar så är det ditt. Åtminstone har vi den regeln att allt som varit hos oss i 24 tim. eller mera tillhör oss. Bra eller hur?

  2. Lillemor – Låter som en utmärkt regel. Men jag åkte iväg och åt lunch med din svärdotter och när jag kom hem igen var de faktiskt borta. Jag vet inte om ägaren tagit dem eller om de som städar trapphusen tagit dem. Jag är mest glad att de är borta. Och om nu den otäcka lukten i trapphuset också kunde försvinna vore allting toppen. Det luktar som om någon låtit räksskal ligga där i en vecka eller så. Blä.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s