Att låta luggen växa, eller inte

Det märks att trycket på arbetet har lättat lite när man börjar brottas med de verkligt stora, tunga problemen. Som det här med om jag ska låta luggen växa ut eller inte.

Jag tror säkert att min lugg får mig att se lite yngre ut, men då och då får jag för mig att jag borde låta den växa ut. Det är ju så otroligt tjusigt och sofistikerat med hellångt hår.

Ett sånt ryck har jag just nu. Jag tänker att på sommaren vill jag ju ändå ha håret bort från pannan för att få färg i hela ansiktet. Det borde alltså vara en optimal tid att låta luggen växa.

Problemet är bara att jag blir tokig på min lugg när den inte ens kan kallas halvlång. Just nu är den så lång att den faller ner på ögonlocken och det irriterar mig till sammanbrottets gräns. Inte är det snyggt heller.

En av mina kollegor kan stryka sin lugg åt sidan och det klär henne fantastiskt bra. Om jag försöker göra det ser jag inte klok ut. Min lugg har en tendens att falla ned lite och ligga kletad åt sidan över pannan på bästa Adolf Hitler manér. Inte en look jag eftersträvar.

I kväll ska jag leta hårspännen och se om det går att sätta upp min lugg på något sätt som inte får mig att se alltför knäpp ut. Annars åker nog saxen fram igen. Det är kanske sofistikerat med hellångt hår, men det är ganska gulligt med lugg.

4 reaktioner till “Att låta luggen växa, eller inte

  1. Jag hade luggen på utväxt för några år sedan. Första och sista gången. Fick använda hårspännen när jag jobbade, annars var den i vägen. kom till stadiet snedlugg snarare, innan jag fick nog. Mina döttrar har haft ett helt annat tålamod och är så fina utan lugg. Lycka till, vad du än bestämmer dig för! 🙂

  2. Prova att låta den växa ut. Blir det inte bra kan du klippa den igen. Värre om det var tvärt om.

  3. Smultron – Ska jag tolka det som att du återgick till lugg? Jag har satt upp min lugg nu och det är skönt att få bort den från ansiktet. Men snyggt är det inte. 🙂
    Tack för hejarop.
    Lillemor – Det är sant. Jag ska inte försöka övertala Malin att det är dags att prova lugg. 😉
    Tant T – Talar du av egen erfarenhet? De gånger jag försökt förut har jag tyckt att det tagit evigheter. Men spännet är framme så vi får se. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s