Att bevara en hemlighet

I går var jag på överraskningsfest. Min syster Maria hade lyckats med den sällsynta bedriften att ordna en sådan för sin sambo Dennis.

Dennis visste att hans bästa vän Andreas skulle komma upp från Skåne och några till skulle komma på middag till kvällen, bland annat jag och Steven. Andreas lurade iväg honom på lunch till Waxholm och det är möjligt att han misstänkte något när de kom hem och det stod några fler bilar på gårdsplanen än förväntat.

Men han såg verkligt förvånad ut när han kom in och möttes av över 20 vuxna och ett otal barn som sjöng ”Ja, må han leva”. Sedan skålades det i champagne och intogs goda hemlagade tilltugg. Dennis försökte prata med alla och öppna presenter samtidigt som han säkert funderade på hur Maria lyckats ordna allt detta utan att han förstått något.

Sedan dukades tårtor och kaffe fram. Jag hade fått i uppdrag att göra en chokladtryffeltårta med kaffesmak. Den blev riktigt god, vilket jag tror fler höll med om eftersom den gick åt helt och hållet. Själv tyckte jag mycket om den vita tårtan med rostad kokos på. Maria har lovat alla som frågade att recepten ska läggas ut här på min blogg så då blir det väl så också. Om ett tag.

Därefter blev det tipspromenad i trädgården med frågor om Dennis medan buffén dukades fram. Olika typer av kallskuret, flera olika typer av pastasallader, vanlig grönsallad med sockerärtor, gurka och rädisor, melon och ananas, paj, oliver och en god ruccolasås såg till att alla olika smaker tillgodosågs. Till barnen grillades det korv och hamburgare och jag såg minsann en och annan karl smyga sig dit och förse sig också.

Det åts och pratades och umgicks och var allmänt trevligt. Till och med barnen höll sig på gott humör hela dagen och kvällen – inte ett enda barnsammanbrott på hela den tiden jag var där. Men så fanns det också flera olika sysselsättningar för dem, allt ifrån vanliga leksaker för de minsta till Wii för de lite större.

Det fanns någon typ av sysselsättning som bestod av små avlånga träbitar av vilka man skulle kunna bygga precis vad som helst. Det här engagerade även några av papporna. En av dem påbörjade byggandet av en mycket komplicerad bro, men hans dotter rev den alltid innan han hunnit fullborda den. Precis innan Steven och jag åkte hem hade dock söta Elsa byggt ett mycket högt torn av samtliga tillgängliga bitar.

Jag hade en mycket trevlig eftermiddag och kväll där jag lärde känna lite nya människor. Men framförallt är jag glad att jag lyckats nå fram till kalaset utan att ha råkat försäga mig och avslöja hemligheten för Dennis.

3 reaktioner till “Att bevara en hemlighet

  1. Va kul med överraskningsfest!!! Bilderna på maten ser ut som hämtade ur ett matmagasin! Ser fram emot alla recept 🙂

  2. Nilla – För att du har en halv tårta kvar att klämma i dig? 😉
    Åsa – Det var kul. Och min syster och min mamma är mina idoler vad gäller middagsbjudningar och bufféer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s