M-M-M-Mats Ronander

Egentligen är jag lite less på Så ska det låta. Men Mats Ronander! Han är en av mina stora idoler.

När jag pluggade på universitetet jobbade jag extra på Systembolaget. Redan då var jag svårt såld på Mats Ronander.

Gissa om jag blev nervös när jag en dag insåg att han stod i kön till just min kassa. För det här var så länge sedan att man fortfarande stod i kö på Systembolaget.

Ofta köade man länge, och lika länge som han köade, lika länge var jag nervös. När han väl kom fram till kassan plockade jag snabbt och effektivt fram de tre flaskor Beaujolais Noveau han beställt. Tog lika snabbt och effektivt betalt och så var det över.

Men som ni märker har jag fortfarande inte glömt det och nu kan jag inte skriva mer för han sjunger minst lika skönt som förr.

7 reaktioner till “M-M-M-Mats Ronander

 1. Ja du, vissa minnen försvinner aldrig helt utan de ligger bara i dvala tills någonting gör så att de kommer upp till ytan igen.

  Jag såg bara halva programmet i dag då min yngsta dotter satt och såg en film. Det är helt klart helt beroende på artisterna om programmet är bra eller inte. I kväll var det .. om inte bra så i alla fall okej…

 2. Kan inte tröttna på Så ska det låta….Älskar att sitta i soffan och sjunga med 🙂 Håller med om att han är grymt bra 🙂
  Har du packat klart inför morgondagens resa??? kram

 3. Annika – Jag upplever programmet lite mer stressat och klippt nu, men är osäker på varför det blivit så. Och det jobbigaste tycker jag nog är när artisterna framförallt verkar vara där för att få ”visa upp sig på TV” och sjunger hela låtar hela tiden.
  Jag är inte säker på att jag tyckt dagens program var så bra om det inte var för Mats Ronander och Jenny Silver – underbara röster båda två.
  Åsa – När ”Så ska det låta” är som bäst är jag också mycket förtjust, och iförrgår kunde jag minst 3 låtar innan artisterna listat ut det och det är ju alltid kul. Men som jag skrev ovan tycker jag det blivit lite sämre.
  Jag ska ner i tvättstugan och hänga ett par byxor som jag behöver få med mig i packningen men i stort sett är jag färdig. Kram.
  Anna – Och skålade i rödvin? 😉
  Han var precis som en vanlig människa i Systembolagskön, sjöng inte eller någonting. Annat var det när Robert Broberg köade. Han höll i en docka som fått samma sminkning som David Bowie har på Aladdin Sane-omslaget. Han pratade med dockan och de runt omkring hela tiden och när han kom fram till kassan och mig satte han dockan på disken och sa till den att hälsa på mig. 😮

 4. Haha. Vilken upplevelse. Kan se det framför mig. Undrar vad Broberg gör nuförtiden. Vet du det?

  Jag har minsann också sett Ronander i verkliga livet. I en skivaffär i Malmö. Han sjöng inte då heller. 😦

 5. Jag har sålt ett äpple till Lasse Lönndahl och skor till Mona Thelmé, som var med i första uppsättningen av Family four. Detta var i början på 60_talet. Oj, vad gammal jag blev:

 6. Anna – Jag visste inte det, men jag kan ju googla. Han har en hemsida och verkar vara i full fart. Turnerat i vår och Storsjöyran i juli.
  Visst är det underligt att så många artister inte förstår att det är deras plikt att underhålla så fort de visar sig ute? 😉
  Lillemor – Jag har minsann gillat både Lasse Lönndahl och Family Four. Fast jag vet förstås inte vilken version av Family Four och jag var nog inte så gammal. Men Lasse sjöng ju om mig: K-a-t-a-r-i-n-a ah-ah-ah… eller något sånt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s