Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson

Lisbeth Salander kommer in till Sahlgrenska sjukhuset med skottskador i sidan, höften och huvudet. Hennes far Alexander Zalachenko tas om hand på samma ställe för de skador han åsamkats i huvudet och benet med en yxa.

Mikael Blomkvist återvänder till Stockholm utan att veta hur det ska gå för Lisbeth. Han har redan bestämt sig för att oavsett vad hennes skador leder till ska han bevisa vem som egentligen mördade hans kollega och dennes sambo och därigenom även bevisa Lisbeths oskuld.

Dessutom är han fast besluten att avslöja hur representanter för säkerhetspolisen åsidosatt Lisbeths rättigheter för att skydda sina egna hemligheter. Något som lett till ett flertal övergrepp mot Lisbeth. Men dessa personer är beredda att ta till nästan vilka åtgärder som helst för att förhindra att sanningen kommer fram.

—————————————

Nu när jag avslutat den tredje och sista boken i Milleniumserien måste jag hålla med om att det är en väldigt bra trilogi. Jag tycker fortfarande inte att den är så exceptionellt bra som många andra verkar tycka, men jag är mycket glad att jag läst den och rekommenderar den gärna till andra.

Vissa förbehåll får det dock bli. Dels är det sexfixeringen även om den inte fick lika stor plats i just den här boken. Dels tror jag att det krävs en toleransnivå för stora mängder information och detaljer. Det var egentligen inte förrän efter en tredjedel av boken som jag verkligen var fast och inte kunde lägga den ifrån mig.

Jag tycker dock att Larsson förmedlar alla detaljer som böckerna innehåller mycket skickligt. Det är tillräckligt tydligt redovisat, på ett journalistiskt sätt, oftast kronologiskt vilket gör att det är hyfsat lätt att hålla reda på vem som är vem och de olika händelseförloppen. Vilket ger en önskan om att få mer information och även underlättar att ta in mer och mer information.

Nu ska jag försöka få tag i tv-versionen av filmatiseringen och se om den lyckas leva upp till böckerna.

Den officiella hemsidan för Milleniumserien

3 reaktioner till “Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson

  1. Jag gillade böckerna och jag ser dem på varenda flygplats jag är på.. de fanns till och med i Kambodja så det råder Lisbethfeber överallt.

  2. Miss U D – Visst känner jag mig glad och stolt att en svensk blivit så uppskattad över hela världen.
    Smultron – Tack. Jag ska försöka mig på det. Men min dator, eller om det är internetanslutningen brukar inte vilja hänga i ett helt program på någon av tv-kanalernas Play.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s