Blood Born av Kathryn Fox

Doktor Anya Crichton arbetar som oberoende rättsmedicinare, men också på en mottagning för våldtäktsoffer. Hon konsulterade vid utredningen av den brutala gruppvåldtäkten av 17-åriga Giverny Hart. Giverny hade redan vittnat mot bröderna Harbourn vid en rättegång, men den förklarades ogiltig och nu måste hon genomlida hela processen än en gång.

Men när Anya kommer för att hämta henne är hennes garage vandaliserat och Giverny själv hänger i en strypsnara. Anya gör allt hon kan för att rädda hennes liv, men det är för sent. Nu verkar det som om bröderna Harbourn kommer gå fria. Men bara någon natt senare hittas en 15-årig flicka med halsen i princip avskuren. Ingen förstår hur hon kunnat krypa så långt från huset där hennes syster ligger död.

Som genom ett mirakel överlever flickan och igen identifieras bröderna Harbourn som ansvariga för dådet. Anya och hennes vän polisdetektiven Kate Farrer måste nu hitta tillräckligt med bevis för att sätta fast dem en gång för alla. Men familjen Harbourn kan alla knep och är beredda att göra vad som helst för att komma undan. Risken är stor att fler människor kommer att dö innan rättvisa kan skipas.

—————————-

Det här är den fjärde boken av Kathryn Fox, den tredje med Anya Crichton som huvudperson. Den återstående boken har Kate Farrer som huvudperson. Samtliga böcker utspelar sig i Sydney i Australien. De beskriver särdeles grymma brott mot kvinnor och kvinnors utsatthet. Men de har också kompetenta och starka kvinnor i huvudrollerna.

I just den här boken är det hela tiden klart vilka som är de skyldiga. Frågan är bara hur man ska kunna hitta bevis starka nog att få dem fällda i en domstol. Fox guidar skickligt genom rättsmedicinska undersökningar och bevis, och återger rättegångsförhandlingar utan att det blir långrandigt och tråkigt. Hon tillför spänning i boken utan att ta till några onödigt fula knep som att skicka ut sin kvinnliga huvudperson på dumdristiga eskapader.

Jag rekommenderar absolut den här, och de andra böckerna av Kathryn Fox. Tyvärr verkar de inte finnas översatta till svenska.

Kathryn Fox officiella hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s