Att sitta ute i minusgrader

Igårkväll var vi hos Malin och Ronnie i Nykvarn igen. När vi åkte dit var det plusgrader, regnigt och slaskigt. Men på deras gata låg det fortfarande snö och under kvällen slog det om till minusgrader igen.

Vi hade med oss julklappar till Erik och Johan som jag tror uppskattades. Steven fick leka med Lego med dem medan jag satt i köket och såg på när måltiden förbereddes. Efter att vi ätit gott var det dags för lite Singstar.

Efter att barnen gått och lagt sig tyckte Malin och Ronnie att vi skulle gå ut och sätta oss på altanen och koppla av en stund. Att sitta ute i minusgrader låter kanske inte så avkopplande, men de hade skaffat någon slags flyttbar öppenspis som de eldade för fullt i. Dessutom hade vi bra kläder och täcken så det var faktiskt riktigt mysigt.

3 reaktioner till “Att sitta ute i minusgrader

 1. Tänk att kunna göra en brasa på altan och grilla när man vill.
  Det omtalade pepparkakshuset blev i år Turinge kyrka eftersom Tini Pella blev invald i kyrkorådet vid senaste kyrkovalet. Hon har gjort dessa hus sedan mitten av -60talet. Från 1990 till 2008 har hon gjort följand Himeji slott Japan, Vasilijkatedralen i Moskva, Stockholms stadshus, Hagia Sofia museum i Istanbul, Disneyland, Villa Villekulla, Regalskeppet Vasa, Tellus (jorden), En rysk-ortodox kyrka, EU-huset, Fantasihus, Schloss Neuschwanstein, Vidbynäs slott, Citadellet i Bam, Kungliga slottet i Honolulu, Vita huset med president Obama. Fantastiskt eller hur. Vet ej om Länstidningen visar detta på webben. Det var inne 24 dec. God fortsättning till er båda.

 2. Underbart!!! Tror att det var en sådan ”bärbar” öppenspis jag fick i julklapp 🙂 Ska invigas när vi får gäster i helgen, korvgrillning på dagen och sen mysfaktor på kvällen! Är ni lediga nästa vecka också???

 3. Lillemor – Varje gång jag är hos Malin och Ronnie blir jag sugen på att skaffa hus – det är mycket mysigt man kan göra i hus som inte går i lägenhet.
  Jag provade att googla på Tini Pella och pepparkakshus, men fick inte upp något.
  Hoppas du haft en skön jul.
  Åsa – Låter toppen. 🙂 Jag jobbar den 4:e men i övrigt tänkte jag vara ledig till den 8:e då jag har ett möte på jobbet. När vill du att vi ska komma? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s