Stressen släpper

Jag längtade ju väldigt mycket efter den här julledigheten. Sedan är julledigheter sällan så stressfria som jag hoppas. Det ska städas och fixas, inhandlas julklappar och åkas hit och dit på olika visiter.

Men nu känner jag att stressen faktist börjar släppa. Ett tecken på det är att jag steg upp, lagade brunch, dukade fint och sedan plockade undan och gjorde rent. Jag till och med diskade kaffepannan.

Det kändes väldigt trevligt att sitta ned vid matbordet med Steven och äta i lugn och ro, istället för att vi bara slängde i oss någonting på stående fot eller i soffan framför tv:n.

Men nu måste jag göra mig iordning för att hinna uträtta några ärenden på stan innan vi ska iväg på nästa visit. Julledigheten är ju som nämnt inte helt stressfri.

3 reaktioner till “Stressen släpper

 1. Ser underbart ut! Det är nått visst med att sitta och äta brunch i lugn och ro…Ska också fixa lite ärenden nu eftersom jag jobbar imorgon 😦 God Fortsättning!

 2. Jag är dålig på att göra ingenting. Har alltid listor på vad som ska göras även om jag säger att jag inte ska göra något. Har dock lärt mig att göra lite varje dag (tre saker typ )och sedan säga att jag är ”klar” istället för att snegla på den långa listan och påbörja något annat..

 3. Åsa – Det var ju inte en särskilt avancerad brunch, men det var tillräckligt gott och mysigt för oss. 🙂
  Stackare som måste jobba i morgon. Hoppas det iallafall blir en bra dag.
  Miss U D – Låter som en bra strategi. Men att ha mycket att göra är ju inte alltid stressande, ibland blir man stimulerad av att ha mycket att göra. Fast det kanske är när det är saker man inte känner att man måste göra utan saker man vill göra, men bara gör om tiden räcker till.
  En del påstår ju att stress framförallt handlar om kontroll, eller snarare att det är brist på egen kontroll som ger negativ stress. När arbetet kräver mer av en än man egentligen känner att man klarar av till exempel.
  Jag tycker iallafall om din idé med ”att-göra-begränsning”, jag ska försöka tillämpa den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s