God Jul Anna of Sweden – Deckartips Miami

Jag vill önska Anna of Sweden en riktigt God Jul och trevlig nyårsvistelse i Miami med följande deckartips:

Edna Buchanan har en serie om tidningsreportern Britt Montero som utspelar sig i Miami. En heter till och med Miami, It’s Murder.

Barbara Parker har framförallt kvinnliga advokater som huvudperson i sina böcker som utspelar sig i Miami. Jag har läst några i serien om Gail Connor. De är spännande och på det hela taget bra, men huvudpersonen har en tendens att se till att hamna i någon slags knipa som hon sedan måste räddas ur av en man.

Jag är personligen förtjust i den typen av kriminallitteratur från/om Florida som ganska galna. Ett tumult av osannolika händelser och mer eller mindre underliga personer som hamnar i bisarra situationer. Carl Hiaasen har skrivit ett flertal sådana, Tourist Season utgår iallafall från Miami vad jag kan minnas. En annan sådan bok är Big Trouble av Dave Barry. Mer skratt än skrämselhicka, men det kanske kan passa på semestern.

Om du inte är så noga med att boken måste utspela sig just i Miami skriver en av mina favoritförfattare, Jonathon King, böcker som utspelar sig i Everglades och runt kring Miami och Fort Lauderdale. Och Nancy Pickard har skrivit en mycket spännande serie om True Crime-författarinna Marie Lightfoot som utgår från Fort Lauderdale.

2 reaktioner till “God Jul Anna of Sweden – Deckartips Miami

  1. Det var så lite så. Hoppas du haft en skön julafton. Och att du törs ge dig på att läsa någon av dessa böcker trots att det isåfall får bli på engelska. 🙂
    Fast jag kan också förstå om du har bättre saker för dig i Miami än att läsa deckare. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s