Lucka 7: Av kött och blod av John Harvey

John Harvey liknas ibland vid Peter Robinson, och tvärtom. Av kött och blod är Harveys första bok i en serie om den pensionerade polisen Frank Elder. Elder var den typ av polis som inte kunde låta bli att engagera sig totalt i sitt arbete och när det kostar honom hans äktenskap pensionerar han sig och flyttar till Cornwall.

Ett av de fall som han inte kunnat glömma är försvinnadet av sextonåriga Susan Blacklock. De män Elder misstänkte kunde fällas för mord och våldtäkt på en annan sextonårig flicka, men de erkände aldrig något vad gällde Susan. När en av männen får villkorlig frigivning och ytterligare en sextonåring försvinner börjar Elder undersöka Susan Blacklocks försvinnande igen.

Nu ifrågasätter han hela utredningen. Hade de gjort ett misstag när de släppt utredningen i övertygelsen att de skyldiga redan fångats? Elders inblandning leder till att hans egen sextonåriga dotter hamnar i fara och utredningen blir både av stor personlig betydelse och en kamp mot klockan.

Harvey har en superb förmåga att ta sina läsare till nya miljöer och in i andras tankevärld. Hans förmåga till empati omfattar även de kriminella. Av kött och blod är inte min absoluta favorit av John Harvey, men den finns översatt till svenska och är den första i en alldeles utmärkt serie.

Av kött och blod hos Bokus

Flesh and Blood hos Amazon.co.uk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s