Lucka 4: Vad de döda vet av Laura Lippman

När polisen och räddningstjänsten ska ta hand om en kvinna som blivit offer för en smitningsolycka påstår hon plötsligt att hon är Heather Bethany. Sedan vill hon inte berätta någonting mer om sig själv. Och det är många som vill veta mer. Heather och hennes syster Sunny försvann nämligen för 30 år sedan.

I boken får vi följa de som berörts av systrarnas försvinnande; deras familj, socialarbetare, poliser och andra inom rättsväsendet omväxlande i nutid och dåtid. Det är gripande och spännande. Boken är fylld av ledtrådar och villospår. Kan kvinnan verkligen vara Heather? Vad har isåfall hänt henne och var hon varit i 30 år? Och varför vill hon isåfall inte berätta vad som hänt hennes syster Sunny?

Samtliga karaktärer i den här boken är trovärdiga och intressanta. Det är värt att läsa boken för de människoöden man får ta del av, men det är också otroligt utmanande att försöka hålla isär ledtrådar och villospår. När sanningen slutligen avslöjas är det både överraskande och självklart och jag ville nästan läsa boken igen på en gång för att se vilka ledtrådar jag missat och vad som lurade mig.

Vad de döda vet finns till exempel hos AdLibris

What the Dead Know finns till exempel hos Amazon.com

6 reaktioner till “Lucka 4: Vad de döda vet av Laura Lippman

  1. Hittills är jag sugen på lucka 2 och 3. Det kan bli dyrt det här! Har du redan tänkt ut alla 24 luckorna eller tar du det som det kommer?

  2. Jag tror att många av böckerna kan finnas på bibliotek. Fast jag vet förstås inte hur det är med bibliotek i Israel… det svenska sortimentet är antagligen inte så stort om det nu finns bibliotek överhuvudtaget.
    Tyvärr har jag inte planerat alla luckorna i förväg, jag kom på idén lite för sent för det. Men jag hade hoppats planera lite i förväg nu i helgen.

  3. Jo, det finns bibliotek här med. Nu har jag iofs hört att biblioteket i Rehovot är sådär, får erkänna att jag fortfarande inte varit där. Däremot finns det en jättebra affär för begagnade pocketböcker på engelska, ca 10% av befolkningen i min stad har någon form av ”anglo”-bakgrund så det läses flitigt på engelska.

  4. Det är ju toppen. När jag jobbade som säljare hittade jag ett antikvariat i Kalmar där jag köpte många deckarklassiker som man inte längre hittar i bokhandeln. Som till exempel Ellery Queen, John Dickson Carr och Erle Stanley Gardner.
    Och Steven köper mycket böcker på Myrorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s