Hål i väggen

Vi har haft hantverkare i fastigheten i snart två veckor nu. Anledningen är att vi var tvungna att göra en obligatorisk ventilationskontroll och fick då en rad anmärkningar som måste åtgärdas.

I min lägenhet saknades inluftsventil i två rum och badrummet saknade grundflöde. Bristen på inluftsventil skulle lösas antingen genom att öppna upp befintlig övertäckt ventil eller sätta in en ventil i fönstret.

I det ena rummet hade jag inget val. Där hade det aldrig funnits någon ventil så fönstret var den enda möjliga lösningen. Jag tyckte det kändes sorgligt eftersom det var gamla fina fönster där. Ventilen visade sig dock vara vit och ganska diskret så det var ingen större fara.

Men i det andra rummet skulle det finnas en ventil, så jag ville hellre öppna upp den än borra även i det fönstret. Så killen klättrar upp på stegen och börjar knacka sig fram på väggen. Han hittar ventilen och börjar hacka sig in i väggen. Men det tar inte lång tid innan han påkallar min uppmärksamhet.

Han meddelar att ventilen inte bara är övermålad utan igensatt med en sten. Det skulle innebära en massa arbete att ta upp den igen. Så nu har jag både ett hål i fönstret och ett i väggen. Det i fönstret är iallafall täckt av en vit plastventil.

Hålet i väggen är inte riktigt lika snyggt. Jag blir väl tvungen att äntligen måla om i sovrummet. Det har jag velat göra sedan jag flyttade in. Jag har bott här i tio år nu.

I badrummet blev det för övrigt inte heller färdigt. Jag hade köpt en ny fläkt för nästan 2 000 kronor men det gick inte att sätta den där den gamla suttit eftersom ett rör var i vägen. Eftersom jag ändå planerar att renovera badrummet snart ville jag inte betala en massa för ett jobb som ändå måste göras om. Så den gamla fläkten sattes provisoriskt på plats igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s