10 avslöjanden

Jag har blivit utmanad av Yllet att avslöja 10 saker om mig själv som alla kanske inte vet.

 1. En jul för länge sedan fick jag en färganalys i julklapp. Min bästa färg är tydligen postgul. Jag har fortfarande inte ett enda klädesplagg i den färgen. Jag antar att jag sparar mitt bästa jag till ett särskilt tillfälle.
 2. Det händer att jag äter rostat bröd med leverpastej och apelsinmarmelad. Samtidigt alltså. Det tycker många är jättekonstigt. Men det är väl inget konstigare än paté med cumberlandsås, eller köttbullar med lingonsylt?
 3. Om jag ser en film eller ett tv-program baserat på en bok kan jag sedan inte förmå mig att läsa den boken eller andra böcker med samma karaktärer. Har jag däremot redan läst någon eller några böcker i en serie innan jag ser en film eller ett tv-program med samma karaktärer kan jag fortsätta läsa om dem. ”Min” Kommissarie Morse ser till exempel inte alls ut som tvs version, men jag gillar tv-versionen också.
 4. Jag har spelat fiol. Inte särskilt länge. Och av någon anledning protesterade mina föräldrar inte när jag sa att jag inte ville lära mig att spela fiol längre.
 5. Däremot protesterade pappa när jag sa att jag ville spela fotboll. Man får så fula knän av det, sa pappa. Jag vet inte om mina knän är så snygga trots att de slapp spela fotboll, men mina menisker är iallafall hela.
 6. Jag är svag för snygga förpackningar och kan välja ett visst märke eller köpa något bara för att förpackningen tilltalar mig.
 7. Anledningen till att jag har så långt hår är att jag inte tycker om att gå till frisören. Inte för att jag är snål utan för att de alltid vill klippa mitt hår kort. Och jag har låtit övertala mig, jag har haft alla längder från riktigt kortklippt via axellångt till midjelångt under vuxen ålder. Jag kanske passar i kort hår, men det känns inte som jag.
 8. När jag var liten lekte jag telefonautomat med en kompis och svalde ett mynt. Jag fick stanna på sjukhus över natten för att bli sövd och få myntet bortplockat. Mamma tyckte det var fruktansvärt att hon var tvungen att lämna mig där alldeles ensam, men det enda jag minns är den vita geggan jag var tvungen att svälja inför röntgen och den blå-vitrutiga sjukhusklänningen jag hade på mig när hon kom för att hämta mig nästa dag.
 9. Jag är småljudkänslig. Små ljud som Steven inte ens hör, som till exempel det som lysröret över diskbänken gör, kan störa mig något otroligt. Och vissa ljud som människor gör utan att tänka på det som till exempel äckelharklingar gör mig illamående.
 10. Jag har fördomar mot människor som inte har några böcker hemma. Har man böcker spelar det inte så stor roll vad det är för typ av böcker, men människor som inte har några böcker alls hemma gör mig misstänksam.

Nu ska jag utmana tre personer. Jag tycker det skulle vara kul om Anna, Åsa och Smultron ville avslöja 10 saker om sig själva som kanske inte alla känner till.

12 reaktioner till “10 avslöjanden

 1. Åhå! Där ser man!! Leverpastej OCH marmelad?? 😀 Intressant! Fast lite läskigt låter det allt!
  Och jag hade glömt att du har så där tokfint, långt hår! Du visade det ju på bild en gång!
  Småljud kan gör mej tokig också!!

 2. Tack, tack. Ska se om jag kan få till någon kulig lista.

  Himla roligt att läsa. Jag är precis likadan som du när det gäller att läsa en bok efter att ha sett filmen. Det går inte. Men på andra hållet funkar det hur bra som helst.

  Jag köper också gärna efter förpackning. Både sånt som jag behöver och sånt som jag inte behöver. 😉

 3. Yllet – Jag säger som Joey; What’s not to like? Leverpastej – mmmm. Apelsinmarmelad – mmmm. 😉
  Åsa – Jag har redan hunnit se det. För svag för att blogga själv, men inte för att läsa andras bloggar. 🙂
  Anders – Jag gör mitt bästa för att underhålla mina kollegor. 😉
  Anna – Om du får tid till det ska det bli kul att läsa, annars är det ingen fara.
  Det är ju synd på sätt och vis, anledningen till att en bok blir film eller tv är ofta för att den är väldigt bra. Och böcker är oftast så mycket rikare än filmversionen, allt som en bok innehåller går inte att överföra.
  En sak som jag inte brukade kunna låta bli, men som jag nu kan kontrollera är min önskan att ta med de där söta tvål, duschtvål, schampoo och lotionförpackningarna de har i badrummen på hotell. En del är ju hur fina som helst. Men hemma är de egentligen för små och opraktiska.

 4. Jag hade också en liknande idé. En dröm om ett hus med gästbadrum stort nog för något liknande. Men varje gång jag städade svor jag över de där små förpackningarna och till slut bestämde jag mig för att slänga dem. Men om du har plats och tålamod säger jag bara – Håll drömmen vid liv! 🙂
  Min mamma har en samling små vackra parfymflaskor på gästtoaletten, vackert och kul för den som vill prova en ny doft.

 5. Nilla – Då tror jag att du är en intelligent och upplyst människa. Och det är ju ingen fördom utan rena rama sanningen. Eller hur? 😉

 6. Åh, du hade insett att jag är en ruggigt smart människa om du kommit hem till mig när jag bodde i Sverige – en överfylld, platsbyggd bokhylla som upptog en hel vägg. En av de svåraste delarna med att emigrera var insikten att jag faktiskt inte kunde ta med mig alla böcker…

 7. Karin – Jag har ju insett att du är en ruggigt smart människa nu med. Både genom din vanliga blogg och er gemensamma bokblogg. 🙂
  Mitt problem är att böckerna börjar bli för många för min lilla lägenhet. Vissa av mina boktokiga vänner har dubbla rader i sina bokhyllor men jag har svårt att tänka mig att gömma vissa av mina älsklingar bakom andra. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s