Bad Moon on the Rise av Katy Munger

KMBadMoonOfficiellt är inte Casey Jones privatdetektiv. Eftersom hon suttit i fängelse kan hon inte få någon licens att verka som privatdetektiv. Så hon arbetar för Bobby D med att spåra de som han garanterat borgen för som sedan inte dykt upp till sina rättegångar.

Det har ibland blivit mer komplicerat än förväntat och eftersom Casey ändå lyckats har hon fått ett rykte som någon att vända sig till för att hitta en försvunnen person. Och nu vill Corndog Sally att hon ska hitta hennes dotterson Trey. I sitt sökande hittar Casey kopplingar mellan Trey och en av hennes käraste vänner.

Nu är fallet personligt och Casey är till och med beredd att tillbringa en tid i fängelse för att försöka lista ut vad som egentligen hände Treys mamma i förhoppningen att det ska leda henne till Trey. Snart vet hon inte längre om den hon förälskat sig i går att lite på och om hon kommer att hitta Trey innan det är för sent.

————————-

Casey Jones är en storvuxen, blekt blondin med dåliga erfarenheter från barndomen och av män. Hon är stark, envis och smart. Hon har några vänner hon litar på men har svårt att släppa någon riktigt nära.

Hon är också något så ovanligt som en kvinnlig huvudperson i en kriminalroman som jag faktiskt kan relatera till. Hon är konsekvent i sitt agerande; hon gör inte plötsligt något onödigt dumdristigt och det är lika ofta hon som räddar situationen som någon av hennes manliga vänner.

Men trots att hon är smart och tuff är hon också kvinnlig. Hon har medkänsla och reagerar på sin omvärld och händelser på ett trovärdigt sätt.

Bad Moon on the Rise är den sjätte boken om Casey Jones. Trots att det är åtta år sedan den förra uppfyller den alla mina förhoppningar om en ny Casey Jones-bok. Casey är sig lik, humorn finns kvar liksom det snabba tempot. Historien är väl genomtänkt och bjuder på insikt i många olika människotyper.

Man bör inte vara pryd om man ska läsa någon av böckerna om Casey Jones, och tyvärr finns de inte översatta till svenska,  men jag rekommenderar helhjärtat hela den här serien. Den är som det bästa ur Janet Evanovichs och Sue Graftons böcker kombinerat.

Katy Mungers officiella hemsida

2 reaktioner till “Bad Moon on the Rise av Katy Munger

  1. Igår såg jag oxdans på teve och tänkte på dig! Minns att jag såg den som barn och tyckte det såg väldigt överdrivet ut, vuxna som fånade sig så 😉

  2. Ha ha! Jag var tack och lov bara 11 år gammal när jag dansade oxdans. Då var det riktigt roligt att få låtsas örfila någon. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s