Hold Tight av Harlan Coben

hcholdtightAdvokaten Tia Baye och hennes man läkaren Mike Baye har två barn, den sextonårige Adam och elvaåriga Jill. På sistone har Adams beteende förändrats. Han har slutat med hockeyn, och håller sig alltmer för sig själv. När hans bästa vän begår självmord blir Tia och Mike allvarligt oroade och bestämmer sig för att installera en programvara på hans dator som tillåter dem att se allt Adam gör där.

När de uppfångar några meddelanden som tyder på att Adam planerar att gå på en föräldrafri fest där det kommer att finnas både sprit och droger gör de planer för att se till att Adam inte ska göra det utan att avslöja att de spionerat på honom. Men istället för att följa sina föräldrars planer försvinner Adam och nu börjar en desperat jakt att få tag i honom innan något händer honom.

Tia och Mike försöker också få lokalpolisens hjälp, men de är upptagna med att lösa ett kvinnomord och ett försvinannde av en annan kvinna. De menar att Adam beter sig som en normal tonåring och säkert ska komma hem på eget initiativ.

—————————–

Det finns ett uttryck på engelska som jag tycker saknar någon bra svensk motsvarighet nämligen ”guilty pleasure”. Harlan Coben är ett ”guilty pleasure” för mig. Hans böcker är skickligt skrivna, spännande bladvändare, men på något sätt tycker jag att de ändå saknar substans. Det är distraherande läsgodis för stunden, utmärkt distraktion på till exempel flygplatser och flygplan.

Jag blev mindre engagerad i den här boken än till exempel Tell No One (Berätta inte för någon) som också blev en spännande fransk film. Men Hold Tight är onekligen spännande och Coben väver skickligt ihop två till synes vitt skilda händelseförlopp till en dramatisk upplösning.

Harlan Cobens officiella hemsida

Harlan Coben ges ut på svenska av Forum Bokförlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s