En dag i Köpenhamn

köpenhamnDet blev en riktigt bra dag i Köpenhamn igår. Först hade vi ett produktivt och givande möte. Vi har en väldigt öppen och bra stämning i vår grupp nu så vi har alltid roligt på våra möten trots att vi också hinner allt arbetsrelaterat som stått på programmet.

Det var fantastiskt fint väder när några av oss efter mötets slut satte oss på Köpenhamns Metro – premiär för mig – och åkte in till stan. Vi klev av på Kongens Nytorv och promenerade ner till Nyhavn där vi satt på en uteservering. Här drack vi kalla drycker, kisade mot solen, pratade allvar och skämtade, både om jobb och privatliv.

Resten av gruppen hade åkt till Tivoli och vår danske värd skulle gå dit och hämta dem. Vi följde med en bit på vägen och hittade ett ställe på en parallellgata till Ströget där vi satte oss, igen på en uteservering, och nu drack varma drycker.

Sedan var det dags att promenera tillbaka genom Nyhavn ner till vattnet och det relativt nybyggda Skuespilhuset, en del av Det Kongelige Teater. Det ligger vackert vid vattnet, snett emot Operan som öppnades 2005.

Där satt vi och åt gott på Cafe och Restaurant Ofelia medan himlen utanför först blev djupblå och sedan helt mörk. En promenad genom ett fortfarande folkfyllt Nyhavn tillbaka till Metron och en Metrotur tillbaka till hotellet. Efter en sån dag sover iallafall jag gott.

Idag blev det hemresa och jobb som vanligt. Det är mycket som ska hinnas nu, mellan alla resor som alla verkat klämt in sig just i september, men dagar som igår gör det värt det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s