Mellansäsong

Jag har svårt att komma iväg till jobbet just nu. Morgonrutinerna framskrider med bra fart ända till jag ska sätta på mig kläder. Då blir jag stående lamslagen i klädkammaren och låter blicken glida över alla kläderna där i hopp om att dagens perfekta outfit ska dyka upp.

Det är inte riktigt sommar längre. Men det är inte heller riktigt höst. Det känns som om hur jag än klär mig så blir det fel. Sätter jag på mig sommarkläder blir det en gråmulen, blåsig och ganska kall dag. Har jag valt lite mer höstbetonade kläder strålar solen så småningom från en klarblå himmel och det är varmt.

Dessutom har jag haft en lång period när jag klätt mig ganska ledigt. Nu är jag helt plötsligt sugen på mer formella jobbkläder; en snygg kostym som jag bara behöver kombinera med olika toppar till exempel. Det vore verkligen skönt också med tanke på att jag har en hel del tjänsteresor framför mig och det skulle underlätta packandet något enormt.

Det finns en risk att jag måste ägna helgen åt att redigera ett arbete som jag arbetat länge med och som ska levereras senast på tisdag. Men om det inte tar hela helgen är det jag som ger mig ut på klädjakt. Det borde väl inte vara så svårt att hitta en snygg kostym i en snygg färg som passar till mycket och med en skärning som får mig att se 15 kilo smalare ut?

2 reaktioner till “Mellansäsong

  1. Jag fattar ingenting när jag shoppar kläder. Finns det verkligen kroppar som ser ut som skyltdockornas, för det är ju på dom kläderna sitter bra?

    Hoppas du hittar en snygg kostym i helgen i alla fall 🙂

  2. 20 till 30-åringar…

    Tydligen måste man acceptera att när man närmar sig eller till och med passerat 40-årsstrecket måste man vilja se ut som en tant.

    Men jag tänker inte förlora hoppet utan ger mig ut på stan full av optimism imorgon. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s