Bilmuseum i Vibble

Eftersom vi hade två extremt bilintresserade personer i sällskapet – och då menar jag inte Erik och Johan – ägnade vi en eftermiddag åt att besöka Bilmuseum Gotland i Vibble strax söder om Visby.

Här skulle det finnas veteranbilar, mc-samling, traktorer, radiostyrda bilar och båtar, go-cart, elbilar för barnen och café. Jag kände mig lite smått misstänksam, men det var faktiskt ett riktigt trevligt ställe. Lagom stort för att barnen skulle orka med samtidigt som männen inte kände sig lurade utan att det faktiskt fanns ganska mycket att se och fundera över.

Man körde in i vad som kändes som ett ganska vanligt villasamhälle men själva muséet var en gammal bondgård där samlingarna var inhysta i före detta ladugårdar och det fortfarande hölls höns och tuppar. Vädret var vackert så efter att ha tittat på samlingarna satt vi i den lummiga trädgården och fikade på hemgjorda goda bullar medan Erik körde elbil.

Sedan körde alla killarna, även (eller framförallt?) de vuxna, radiostyrt – först radiostyrd bil och sedan radiostyrd båt. De radiostyrda båtarna var inga racerbåtar utan fina fiskebåtar och runt vattnet var uppbyggt fiskebodar och en fyr. Man kunde även be att få slussa om man så önskade.

En mycket lyckad utflykt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s