Typiskt amerikanskt

En företeelse som jag aldrig upplevde i min barndom utan som dök upp ju mer jag tog del av amerikansk kultur är jordnötssmör.

För mig var jordnötter ett salt tilltugg mamma och pappa tog fram när det var fest. Jag tyckte inte illa om jordnötter men det var ingen favorit heller. Det var otroligt svårt för mig att föreställa mig hur jordnötssmör skulle smaka. Att någon skulle vilja göra en smörgås med jordnötssmör och jordgubbsmarmelad tedde sig för mig helt otroligt.

Men det blev till slut något jag bara var tvungen att prova. Så det har jag gjort; jag har gjort en smörgås med jordnötssmör och jordgubbsmarmelad. Jag till och med skar bort kanterna som jag sett dem göra i amerikanska tv-program och filmer.

Det var inte äckligt. På många sätt var det något tilltalande med kombinationen av jordnötssmörets fyllighet och sälta och jordgubbsmarmeladens sötma. Trots det blev jordnötssmör ingenting som man kunde hitta i mitt skafferi.

För ett tag sedan bjöd min chef mig på en speciell M&M sort som tagits fram som del av marknadsföringskampanjen för filmen Transformers. Han var väldigt hemlighetsfull och ville att jag skulle gissa vad de var smaksatta med. Och det klarade jag faktiskt. För det var förstås jordnötssmör och jordgubbsmarmelad.

Nu har jag fått min egen påse. Precis som smörgåsen är de inte äckliga, men otroligt mäktiga. Så det är tur att Steven verkligen gillar jordnötssmör, annars skulle de hinna bli dåliga innan vi lyckats äta upp dem.

peanutstrawbmm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s